Kjøpe og selge kultur gjennom musikk

Musikk er uten tvil den største enkeltinnflytelsen på menneskelig kultur. Når folk kjøper musikk, kjøper de mer enn bare innspilte instrumenter, de kjøper seg inn i kulturen. Musikk påvirker måten folk kler seg på, hvordan de snakker, hvordan de oppfører seg, hvem de henger med, aktivitetene de gjør, og til og med hvordan de snakker! Med dette i bakhodet er det viktig for kommende band å innse at de skal lage og markedsføre en altomfattende pakke i stedet for bare å skrive og spille inn sanger.

Et vellykket band er et band som setter musikktrender, motetrender og livsstilstrender.

Tenk på disse spørsmålene et øyeblikk:

Hvorfor støtter klesbedrifter band? Hvorfor støtter brus og energidrikkselskaper bandet? Hvorfor bruker selskaper som ikke har noe med musikk å gjøre millioner av dollar på å støtte musikere? Et av de beste eksemplene på dette er ProActives enorme liste over kjendispåtegninger, inkludert Jessica Simpson og Vanessa Williams. ProActive er en serie hudpleieprodukter. Fikk du det? Hudpleieprodukter! De betalte Jessica og Vanessa en ukjent mengde penger (kanskje ganske mye) for å vises i annonsene sine og støtte sitt produkt. De vitner på deres vegne at ProActive-produktet virkelig fungerer, og at de også bruker det. Er det rart at ProActive er nummer 1 antall kvisebehandlinger i Amerika?

Folk som lytter til Jessica Simpson og Vanessa Williams musikk vil også høre nesten alt annet de har å si. De er begge veldig suksessrike i musikkbransjen og har påvirket, inspirert og underholdt millioner av mennesker. Hvis de forteller folk at de bruker et bestemt produkt, er det mer sannsynlig at fansen deres også kjøper det. Fans vil kjøpe nesten alt som er relatert til musikeren de liker, spesielt hvis det kan bringe dem nærmere å være som deres avguder på noen mulig måte. Når folk kjøper musikk, kjøper de virkelig kultur og livsstil. De lytter til musikken etter eget valg, som igjen påvirker deres skikker, verdier, moter, aktiviteter og mye mer.

Det er din jobb som håper musiker å gi mer enn bare musikk.

Musikk er bare den første døren som åpner på veien til det folk virkelig ser etter på et underbevissthetsnivå. Hva slags livsstil beskriver bandet ditt? Hvilke klær har du på deg? Hvilke aktiviteter gjør du? Hvordan er bandkulturen din? Folk tiltrekkes av andre mennesker som deler samme livsstil, kultur og verdier. I hovedsak vil bandet ditt tiltrekke seg fans som deler mye mer til felles med deg enn bare din musikksmak. Husk det når du fortsetter reisen til, og lykke til!

Les også Treff de riktige tonene med den beste kroatiske klassiske musikken